صادرات میوه خشک
صادرات میوه خشک ، ایران یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برتر میوه خشک در سراسر جهان است. و آن هم به این دلیل که کشور عزیزمان دارای آب و هوای متنوعی در یک زمان است بنابراین توانایی رشد و پرورش انواع میوه ها را دارد.
چه میوه هایی در ایران به طور گسترده کشت و برداشت می شود؟
در ایران انواع میوه ها مانند سیب، موز، کیوی، پرتقال، توت فرنگی، گیلاس، زردآلو و بسیاری از میوه های دیگر به تعداد زیاد برداشت می شود. و به همین دلیل ایران به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان خشکبار شناخته می شود. میوه خشک از نظر ارزش غذایی برابر با میوه تازه است. و در برخی موارد میوه های خشک ارزش غذایی بیشتری دارند.
ارزش غذایی میوه های خشک
همانطور که گفته شد برخی از میوه های خشک ارزش غذایی بیشتری دارند، حتی برخی از میوه های خشک تا 4 برابر بیشتر از میوه های تازه آنتی اکسیدان دارند. به عنوان مثال، آلو خشک (آلو خشک) اثر ملین بیشتری نسبت به آلو تازه دارد، مانند انجیر خشک و توت. دلیل این امر این است که به دلیل کاهش حجم میوه ها، میزان مواد مغذی موجود در آنها افزایش می یابد. میوه های خشک منبع خوبی از آهن، پتاسیم، سلنیوم، فیبر و … هستند اما ویتامین های سری C و اسید فولیک بیشتر در میوه های تازه یافت می شود. لازم است بدانید که روش خشک کردن میوه ها نیز در حفظ مواد مغذی آنها موثر است. اگر میوه ها در دمای بالا خشک شوند، تمام ویتامین ها و مواد مغذی از بین رفته و هضم آن برای بدن مشکل می شود.
نکاتی برای صادرات میوه خشک
در خصوص صادرات میوه های خشک باید به سلامت و ارگانیک بودن آنها توجه کرد، زیرا در کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، ترکیه و کشورهای عربی مانند امارات، قطر، لبنان و سایر کشورهای میانه شرق توجه ویژه ای به بهداشت عمومی دارد. به همین دلیل سلامت و ارگانیک بودن این محصولات از اهمیت بیشتری برخوردار است و در صورت صادرات کالاهای واجد شرایط مطابق با استانداردها به این کشورها، با استقبال زیادی از خشکبار صادراتی مواجه خواهد شد. برای اینکه مورد استقبال و تایید کشورهای اروپایی، عربی و سایر کشورها قرار گیرند، باید با روش های ارگانیک و بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر خشک شوند.
اتحادیه اروپا: بزرگترین واردکننده میوه های خشک
اتحادیه اروپا بزرگترین واردکننده میوه خشک در جهان است. 40 درصد از کل میوه خشک جهان به اروپا وارد می شود. اتحادیه اروپا تولید میوه خشک محدودی دارد و به همین دلیل نمی تواند نیاز کشورهای عضو خود را تامین کند و به همین دلیل میوه خشک را از کشورهای دیگر از جمله آمریکا و ایران وارد می کند. لازم است بدانید که میوه خشک علاوه بر صادرات میوه خشک درجه یک به کشورهای اروپایی، به کشورهای افغانستان، عراق، گرجستان و سایر کشورهای اطراف ایران نیز با رعایت تمامی اصول بهداشتی و کیفیت بالا صادر می شود.
با توجه به اینکه کشاورزی و باغداری در ایران سنتی تر است، دستکاری های ژنتیکی و استفاده از سموم خطرناک در محصولات هنوز در برخی از کشورها بسیار کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل محصولات تقریباً ارگانیک هستند. علاوه بر این باید توجه داشت که میوه های تازه و خشک ایرانی و آجیل بسیار خوشمزه تر از سایر کشورهای تولید کننده هستند.
چه نوع میوه هایی برای خشک کردن انتخاب می شوند؟
کیفیت میوه های انتخاب شده برای خشک کردن بسیار قابل توجه است. زیرا میوه های خشک بدون قند و سایر مواد افزودنی جایگزین مناسبی برای سایر تنقلات ناسالم هستند. علاوه بر این، بسته بندی محصولات نیز در این مورد بسیار مهم است. بنابراین در مرحله آخر بسته بندی محصولات به صورت کاملا مدرن و شیک و مطابق با استانداردهای جهانی انجام می شود. زیرا نوع بسته بندی در صادرات کالا بسیار موثر است. لازم به ذکر است که نوع بسته بندی نیز در قیمت محصولات بسیار تاثیرگذار است; اگر خریدار محصول را به صورت عمده سفارش دهد، قیمت تمام شده محصول برای او کمتر خواهد بود.